Tuesday, December 21, 2021

Dejting handhuggna balkar

Dejting handhuggna balkar



Reglar av återvunnet trä är grovsågat material som ursprungligen användes som stöd under golvbrädor i hem och lador. Men handsågad dejting handhuggna balkar märken kommer att vara oregelbundna i krökningen och kommer inte att vara snyggt parallella med varandra. Så om allt prat om återvunnet trä får dig att längta efter din egen historia, besök Superior Hardwoods och låt oss guida dig genom skogen, dejting handhuggna balkar. Äktenskapsmärkena på bilden fanns på takbjälkar i ett Poughkeepsie-hem som byggts i ungefär och reparerats i 's av redaktören [DF]. Vänligen meddela oss om eventuella längdkrav som behövs för ditt jobb.





Pit Saw Kerf Marks



InspectAPedia tolererar inga intressekonflikter. Vi har inget förhållande till annonsörer, produkter eller tjänster som diskuteras på denna webbplats. Den här artikeln beskriver och illustrerar olika typer av märken som finns på gamla träskivor och balkar:. adze- och yxmärken, dejting handhuggna balkar, handsågat timmer, mekaniskt gropsågat timmer, sågmärken för cirkelsågar och modernt hyvlat eller slipat slätdimensionellt virke.


Vi inkluderar en tabell med modernt dimensionellt virkes nominella och faktiska storlekar för ugnstorkat och behandlat trä. Vi inkluderar forskningscitat som hjälper till att förstå historien och utvecklingen av den mekaniskt manövrerade kolvsågen eller en mekanisk och ofta bärbar ersättning för den handmanövrerade "gropsågen". Vi tillhandahåller också ett ARTIKELINDEX för det här ämnet, eller så kan du prova sidans övre eller nedre SÖKRUTA som ett snabbt sätt att hitta information du behöver.


Generationer av typer av axlar, yxor, bredaxar och sågar som används för att skära balkar och liknande detaljer är lätt tillgängliga på många byggnader. De märken som dessa verktyg lämnar ger både ledtrådar till byggnadens ålder och underbara estetiska detaljer. Nedan, i grov kronologisk ordning, illustrerar vi olika typer av såg- och verktygssågmärken i trä: adze-snitt, handsågade gropsågsmärken, mekaniskt manövrerade gropsågsmärken, cirkelsågsmärken och omärkt, hyvlat modernt dimensionellt virke.


Vi diskuterar den visuella jämförelsen av adze-märken, yxmärken, handsågat timmer, mekaniskt gropsågat timmer, och sågverksskuret timmer och brädor.


Trästommeskonstruktion använde från början handhuggna balkar, skurna ungefär rektangulära av en ax och yxa. Senare timmerkonstruktion använde sågade balkar och ännu senare träramskonstruktion använde sågade trösklar, reglar, reglar och takbjälkar, dejting handhuggna balkar. Foto högst upp på sidan: spårmärken på en sågad balk i ett hem i Cold Spring New York. Handhuggna balkar, hackade och sedan dimensionerade med en adze och yxa användes i Nordamerika från 1900-talet till slutet.


Vår dejting handhuggna balkar ovan visar de skärande yxa och hugg-adze huggen som normalt är synliga i den grova ytan av handhuggna träkonstruktionsbalkar. Verktygsmärkena på den antika balken som visas här gjordes sannolikt med hjälp av en adze eller en kombination av en bredyxa och adze, dejting handhuggna balkar. Tillplattningen gjordes inte enbart med en yxa, eftersom vi kan se den släta ytan som lämnas av adze på några av balkens ytor, dejting handhuggna balkar.


En förståelse för hur handhuggna balkar skars, till exempel, kan göra det möjligt för den noggranna observatören att inte bara känna igen typen och åldern på byggnadens inramning, utan även att förstå precis var arbetaren stod när ett slag från ett verktyg levererades till en byggnadsramsdel. Med hjälp av en yxa, bred yxa eller bred yxa, eller möjligen bara en adze, ett hackliknande skärverktyg med förskjutet trähandtag, skulle arbetaren göra en serie snitt längs den runda uppåtvända ytan på en stock.


För de som hade en, användes en kritstreck för att markera en rät linje längs en eller två sidor av stocken för att styra skärningen, och skårorna skulle göras till ungefär linjens djup.


Med en kritstreck eller mer troligt att arbeta bara med ögat, använde arbetaren oftast en bred yxa eller en bred yxa för att göra snitten i stockytan. Grova skåror kan ha varit så långt som två fot från varandra längs stockytan och gjordes inte till hela djupet av stränglinjen eller siktlinjen som representerade den önskade plana ytan på den färdiga balken.


Mellan dessa poängsnitt dejting handhuggna balkar trä skulle flisas ut genom att bända med kanten på den räfflade yxan eller yxan. Ytterligare skärskärningar närmare den slutliga skärlinjen kan göras med hjälp av broadaxen eller den breda yxan eller möjligen själva adze, följt av ytterligare chipping. I en sista serie av nedskärningar, dejting handhuggna balkar, den vassa adze eller oftare en yxa, bred yxa eller bred yxa användes för att skära bort det krullade "spånet" av rundad stockyta och sedan "hyvlades" ytan av adze.


Yxhugget gjordes vid basen av spånan av trä och lyftes av adze. På vårt foto av en huggen balk ovan är de vertikala snitten över höjden av stockens röda pil de snitt som gjordes för att ta bort spånet, medan den bågade gröna pilen eller delade orange pilen rektangulära ansiktssnitt är märkena som lämnas antingen av adze-bladet eller av sprickorna i träytan när det adze-skurna spånet togs bort. Man kan se på det faktum att en del av snittytorna är släta att huggsnitten gjordes av en adze.


En skicklig arbetare kan använda en vass ax för att skära på ytan längs stockens yta för att platta till den till dess slutliga yta när det inte fanns någon yta till hands; i så fall kan vi se släta men mer avrundade bågar, eller snitt som var vinklade in i träet och därmed mindre platta längs balkytan eftersom yxbladet inte kunde svängas helt parallellt med balkytan där bladet på yxan eller yxan planade ut balkytan till den slutliga skärlinjen.


Oftare i Colonial America utfördes den slutliga strålbeläggningen med hjälp av en adze för att jämna ut ytan. Hade markerna bara delats ur dejting handhuggna balkar inte se så platta, släta snitt parallellt med strålen dejting handhuggna balkar på stockytan som lämnas av adze.


Denna detalj erbjuder en mycket personlig koppling dejting handhuggna balkar en byggnads ålder och dess tidigare konstruktion. Du kan faktiskt placera dig där arbetaren stod för att svänga verktyget. När par av individuella timers sammanfogas med varandra med skräddarsydda snitt för att matcha deras individuella oegentligheter, följdes troligen den europeiska skrivregelproceduren. Allt virke var förmonterat på marken, ritsat med hjälp av en metallsyl för att göra skärmärken så att fogen skulle passa tätt, en handskruv borrade hål för trädnageln eller träpinnen, och referensmärken gjordes på varje balk eller stolpänden för att visa de korrekta anslutningspunkterna under monteringen.


Du kan se några av dessa äktenskapsmärken på de sågade balkarna på mitt foto nedan. Typiskt skars äktenskapsmärkena eller siffrorna som kombinationer av raka linjer för att bilda romerska siffror. Äktenskapsmärkena på bilden fanns på takbjälkar i ett Poughkeepsie-hem som byggts i ungefär och reparerats i 's av redaktören [DF]. Konstruktion med fyrkantiga linor avslutade bruket av att skräddarsy varje par av balk- eller stolpändar genom att kapa och sammanfoga timmer eller andra träelement med en enhetlig eller standard fogform och dimension.


Precis som med senare massproduktion tillät detta vilka två ändar som helst dejting handhuggna balkar balkar eller stolpar som ska sammanfogas, vilket gör numreringen av passande stolpar eller balkändar med äktenskapsmärken onödig.


Medan jag har läst att Square-regelkonstruktion blev dominerande i Nordamerika avdejting handhuggna balkar, Jag är tveksam till hur utbrett det var på den tiden, med tanke på de många lador eller andra strukturer vi daterar till senare än den eran som fortfarande använde äktenskapsmärken på sina stolpar och balkar.


Timmerramningen som visas på vårt fotografi ovan nedan är från ett kolonialt hem i Dejting handhuggna balkar, NY. Du kan se det här huset. Att hugga stockar till balkar kan vara äldre än vad man brukar anta, eftersom det säkert finns förhistoriska bevis på att människor gjorde odlingar för olika ändamål, inklusive jordbruk och möjligen trähuggning. Men i allmänhet daterar experter handhuggen bjälkkonstruktion till s i Europa och i Nordamerika från början till mitten, och sträcker sig till och med till modern tid av vissa hantverkare och timmerbyggare.


Senare balkar sågades manuellt eller mekaniskt av en manuellt manövrerad vertikal gropsåg, slutligen av maskindrivna gropsågar och cirkelsågar. Trästommar med stolp- och balkkonstruktion med skarv- och tappförband användes i Europa i minst år innan den först användes i Nordamerika.


På äldre trämaterial som inte senare hyvlats eller slipats släta finner vi minst fyra typer av sågsnittsmärken enligt illustrationen ovan. Nedan inkluderar vi fotografier av var och en av dessa typer av sågsnitt eller skärmärken. Dejting handhuggna balkar notering av formen och regelbundenhet hos sågsnitt eller skär kan berätta vilken typ av såg som används för att producera virket eller balken och kan ge en ledtråd till träets ålder. Där rundade eller bågformade sågmärken finns kan vi mäta bågarna för att uppskatta storleken på cirkelsågbladet - ytterligare en ledtråd till själva virkets ålder.


I det koloniala Nordamerika, åtminstone i nordost där vattenkraft fanns tillgänglig, var vattendrivna sågverk i vanligt bruk så tidigt som när vattendrivna sågverk sågade stockar till plankor för koloniala hem. I mitten av 1800-talet och kanske 20 år före U. Inbördeskriget var tusentals sågverk i drift i mer urbana områden. Icke desto mindre, i gränsområden där sågverken inte hade anlänt, fortsatte folk att bygga bostäder och andra strukturer av stockar eller grovhuggna stockar som vi beskrev ovan.


Sågsnitten som är synliga med ficklampan på denna sågade balk bildar en oregelbunden "vee"-form, en tydlig indikator på att denna balk kapades för hand med hjälp av en gropsåg för två personer, dejting handhuggna balkar.


Vårt foto visar en handsågad gropsågad balk eller planka. Handsågade plankor och balkar är markerade med raka sågsnittslinjer som inkluderar korsande vinklar som markerar snitten "upp" och "ner" gjorda av sågaren som stod på toppen av stocken, "uppåt" eller under stocken i grop "ner" snittet. Denna balk kapades innan mekaniska sågar var tillgängliga, men efter att handhuggna balkar eller råa stockar var i vanligt bruk.


Ovan: en gropsågad balk undersökt på Brinstone Farm, St. Weonards, Herefordshire, dejting handhuggna balkar, Storbritannien. Byggnader i dejting handhuggna balkar område dateras från 's och häckar eller andra fältmarkörer, dejting handhuggna balkar, stigar och vägar dateras till romartiden.


De relativt raka sågskären som ändrar vinkel över denna balk talar för att denna balk har kapats på en handmanövrerad gropsåg. Vi kan kontrastera dessa sågmärken med den mekaniska gropsågen som följde, sedan med cirkelsågmärken och senare med hyvlat dimensionerat modernt virke av två generationer.


Vi inkluderar illustrationer av dessa markeringar och ytor nedan. Vårt foto ovan illustrerar ett träelement kapat på en maskindriven mekanisk gropsåg.


När du jämför sågsnittsmärkena på detta virke med det handsågade virket ovan, kommer du att märka att sågsnittsmärkena är alla vertikala tvärs över virket, alla parallella och ganska regelbundna i avståndet. Beroende på platsen användes mekaniskt manövrerade gropsågar så tidigt som i New Yorklater på platser längre västerut i Nordamerika. Ovan: vertikala parallella sågskärsmärken på träribbor på en gipsvägg som hittats i ett inbyggt hus i Poughkeepsie, dejting handhuggna balkar, New York.


Till skillnad från de handkapade gropsågsmärkena på vårt foto ovan, lämnar en mekaniskt manövrerad gropsåg vertikala sågskärsmärken som är parallella när gropsågsbladet flyttades konsekvent och vertikalt medan stocken trycktes långsamt genom sågmaskinen. Se även TRÄRICK för GIPS eller STUCCO. Jag är nyfiken på att veta om sågmärkena på några ribbor i redwood tagna från ett hem byggt i 's'.


Sågmärkena gör ett "x" på ribbans framsida. Jag har gått med i flera stycken dejting handhuggna balkar och slipade dem men inte så mycket att sågmärkena fick bort. Mitt hem är gjort av gammalt furu med undantag för inramningen. Jag undrade ofta hur de större brädorna och balkarna skars. Jag ångrar att jag inte kunde spara mer av ribban men det enda sättet att ha gjort det hade varit att ta av den och sedan fästa den igen. Men jag har kunnat göra några fina små projekt med den.


MCL, de där X-formade sågsnitten, hade de varit både raka och i ett X med en mer spetsig vinkel, skulle de förmodligen ha klippts från en människodriven gropsåg; men vid närmare analys verkar nästan alla sågskärsmärken i ditt trä ha någon båge eller kurva som jag ska förklara. Och det är helt vanligt att se en blandning av sågbladsmärken på timmer i en äldre byggnad; virke kan ha återvunnits från en tidigare användning eller så kan det helt enkelt ha lagrats och blandats vid sågverket.


Dateringsvirke med sågskär måste anpassas inte bara för det land där virket sågades utan även för landets område, dejting handhuggna balkar.


Till exempel i U, dejting handhuggna balkar. och förmodligen i Kanada användes motordrivna gropsågar och senare motorcirkelsågar tidigare på östkusten i dessa länder än längre västerut eller på västkusten. Västkusten hade också drivna sågverk före samhällen i mitten av dejting handhuggna balkar inklusive vattendrivna cirkelsågar och eventuellt vattendrivna gropsågar.


John Reed, den första anglosaxiska nybyggaren i Marin var en irländsk nybyggare från Dublin f. byggd i 's av John Reed, mottagare av Rancho Corte Madera del Presidio.


Bäckvattnet gav drivkraften till bruket, som var det första i San Francisco Dejting handhuggna balkar regionen för att leverera virke. Det skulle vara mycket användbart att veta måtten på det sågade träet i dina bilder; annars är vi inte säkra på hur tillförlitligt vi kan skilja mellan ett "rak" eller "vinklat" sågbladsskärmärke i trä och de märken som kan finnas kvar om vi tittar på en smal kanske bara 1" bred träremsa som sågats och sedan baksågas med ett cirkelsågblad med stor diameter.


De tidigaste gropsågarna använde ett rakt blad som rörde sig i en omväxlande men rak linje upp och ner - drog och knuffad av två arbetare, dejting handhuggna balkar, en står på stocken och en annan i gropen nedanför stocken - producerar en sågskär av X-typ, dejting handhuggna balkar. Dessa blad hade ibland en lätt båge själva, så även en sågbladsskär kanske inte är helt rak - den kan ha en mycket liten båge, men uppsättningen av skärmärken i träet kommer att vara parallella och för en handmanövrerad gropsåg , de bildar ett akut X-snitt som du ser ovan på den här sidan, och snitten är inte fördelade med mycket regelbundna intervall.


Senare gropsågblad, inklusive ett jag hittade i Cold Spring New York, drevs mekaniskt, kanske av vattenkraft; de bladen åtminstone de jag har sett var raka och producerade ganska raka, dejting handhuggna balkar, parallellsåg.


Bågformade sågskär är från ett stort cirkelsågblad eller till och med från ett mindre - vi kan inte säga utan att veta storleken på träet eller ha någon mätreferens på dina bilder. Men det är så att i många samhällen användes cirkelsågblad med mindre diameter långt innan de där mycket stora männen med en diameter på fyra fot som det antika tumsbladet vi visar slag. De tidiga cirkelsågbladen var små och användes för att skära ribbor och inramning av reglar; de lämnar en kurva som har en mindre radie eller en "skarpare båge" om du vill.


Senare blev sågklingorna ganska stora; vi har sett några flera fot i diameter; dejting handhuggna balkar lämna en båge med en mycket större radie. Vårt foto ovan visar ett sågblad med tumdiameter från början av s, dejting handhuggna balkar, till salu på ebay juli av en försäljare i Riverside California, dejting handhuggna balkar.


Där du ser mer än en uppsättning bågformade sågskärsmärken på en bräda kördes brädan genom sågverket två gånger; vanligtvis gjordes det för mer exakt dimensionering eller ibland för att ytterligare jämna ut träet. Jag har kommenterat två av dina bilder och kommer att lägga upp det här och senare i artikeln ovan på den här sidan. Tack för de fina fotoexemplen; vi kommer att behålla några av dessa tillsammans med artikeln som trevliga exempel.





kända dejtingsajter



Längre längder är inget problem mot en extra kostnad. Den ursprungliga färgen är en blandning av bruna och gråa och kan tvättas till en mer konsekvent brun färg. För eldstadshyllor detaljerslipar vi alla utsatta sidor och skär en sida platt för montering mot vägg eller tak.


Original urtag eller skåror kan fyllas på förfrågan. Manteländar skärs rakt till önskad längd och poleras. Matchande konsoler i en mängd olika storlekar och former finns också tillgängliga på begäran. Materialet är en blandning av lövträ, som den ursprungliga byggherren skulle ha skördat från den ursprungliga skogen i anslutning till byggplatsen.


Balkarna är vanligtvis kvadratiska — 6×6, 8×8, 9×9, etc. och är vanligtvis handgjorda på fyra sidor som innehåller de ursprungliga tapp- och tapphålen och pinnar. Balkarna kommer att ha en befintlig grå eller brun patina som kan slipas lätt för att avslöja en fyllig brun patina strax under ytan.


För att bearbeta manteln skär vi vanligtvis bakkanten platt och rak, skär balken till längd och polerar ändarna och slipar lätt de exponerade sidorna. Eventuella urtag som ingår i balken kommer att lappas på begäran.


Anpassade konsoler kan skäras för att gå tillsammans med manteln också. Om du vill utföra arbetet själv kan du boka tid för att välja virke från gården. den övre inramningen är att det inte finns några instickshål i slipers. Timmerstugor har också samma typer av stockar. Längder kan vara upp till Email: jcwoodworking oldreclaimedwood. E-postadress. Att försöka återuppliva en förståelse och tillbedjan för trä verkar lika hopplöst som att försöka få tillbaka hästen och vagnen. Men att återuppliva vältaligheten från den tiden är verkligen värt besväret.


Butik: Route , Perkasie PA Reclaimed Barn Beams …gammaldags dragningskraft med ny hållbarhet. Sågade balkar Sågade balkar har en jämnare finish. Mestadels tillgängligt med original handhuggen textur medan cirkelsågade och levande kantbalkar också finns tillgängliga. Den ursprungliga färgen är en blandning av bruna och gråa och kan tvättas till en mer konsekvent brun färg. Vi brukar detaljslipa alla utsatta sidor och skära en sida platt för montering mot vägg eller tak.


Original urtag eller skåror kan fyllas på förfrågan. Antika handhuggna ladugårdsvirke är vår mest populära balkprodukt och används flitigt i både moderna och rustika arbeten. Skönheten i den ursprungliga uthuggna strukturen och patinan kan helt enkelt inte dupliceras. Materialet är en blandning av lövträ som byggherren skulle ha skördat från den ursprungliga skogen på eller i anslutning till byggplatsen. Balkarna är vanligtvis fyrkantiga, handhuggna på fyra sidor och innehåller de ursprungliga tapphålen och tapparna.


Varje sida av varje balk och varje enskild balk är unik i strukturen, eftersom den är uppförd för hand. Det återvunna ladugårdsvirket kommer att ha en befintlig grå eller brun patina som kan slipas lätt för att avslöja en rik brun patina samtidigt som den behåller den ursprungliga strukturen. Insticksfickorna kan fyllas mot en extra kostnad om så önskas. Storlekarna sträcker sig från cirka 5×5 till 12×12 med enstaka större storlekar tillgängliga.


Ursprungligen användes som slipers eller väggstockar i ladorna, dessa balkar plattades till en viss tjocklek för hand medan de återstående två sidorna lämnades med de ursprungliga levande kanterna orörda. En strömförande kant skärs vanligtvis av för att vara mer konsekvent i bredd och installeras upp till taket eller väggen.


Balkarna kommer att ha en befintlig grå eller brun patina som kan slipas lätt för att avslöja en rik brun patina samtidigt som den ursprungliga strukturen behålls.

No comments:

Post a Comment